Sök på turistmål.se:
 

Astrid Lindgrens Värld

 Nöjen och nöjesfält, Äventyr övrigt, Stugor, Campingplatser  |   Vimmerby, Kalmars län

Vill du betala med faktura?
 Fråga oss först!

 

Beskrivning

Astrid Lindgrens Värld - Här blir sagor verklighet

Astrid Lindgrens Värld bjuder på fantastiska upplevelser för både stora och små. Alla som har vuxit upp med Astrid Lindgrens berättelser kan känna igen sig i parkens miljöer och här finns många tillfällen att sugas in i berättelserna. Astrid Lindgrens Värld är Sveriges största utomhusteater med många scener där vi dagligen spelar specialskrivna nummer baserade på Astrid Lindgrens berättelser. Det är en stor upplevelse att få träffa och leka med Pippi, Karlsson, Emil eller någon av de andra favoriterna. Den möjligheten får barnen mellan föreställningarna när skådespelarna rör sig bland publiken i miljöerna och runtom i parken.


Sommarens nyhet - kvällsteater i Villa VillekullaSommarens nyhet - kvällsteater i Villa Villekulla
Pippi på de sju haven

I en fängelsehåla långt bort på ön Porto Peluse håller Blod-Svente och Jocke med Kniven Pippis pappa Efraim till fånga, och försöker pressa fram var den stora sjörövarskatten är gömd. Allt verkar hopplöst, dimman ligger tätt över sjön, piraterna sjunger – och skatten verkar förlorad. Men… med hjälp av en flaskpost får Pippi reda på vad som har hänt, och det stora äventyret börjar!

Följ med Pippi, Tommy och Annika på deras resa mot Porto Peluse för att befria pappa Efraim, slåss med pirater, flyga luftballong och – vem vet – kanske också hitta skatten före piraterna.

I en riktig Söderhavsmiljö får vi följa den spännande berättelsen om Pippi på de sju haven. Kanonsalvor, rök, sjörövarskepp, fäktning och härlig sång och musik gör kvällen till en av sommarens höjdpunkter.

Föreställningen är på ca 75 minuter och spelas måndag-torsdag veckorna 28, 29 och 30.
Kl. 19.30.
.
Stora upplevelser för små människor

I Villa Villekulla är det Pippi Långstrump som är den naturliga mittpunkten. Här kan ni se henne kämpa mot både pirater och tjuvparet Dunder-Karlsson och Blom. Men mellan föreställningarna träffar hon gärna publiken som plötsligt är deltagare istället för åskådare. I Mattisborgen och Mattisskogen runt omkring väntar fler äventyr. Man kan till exempel undersöka hur det är att vara fånge i rövarnas fängelsehåla, provligga Skalle-Pers säng eller se Helvetesgapet öppna sig framför fötterna. Självklart finns också Ronja, Mattis, Lovis, Birk, Borka, Undis och alla de andra rövarna på plats.


Mätt på rätt sätt

Om du inte har med dig egen matsäck finns det flera restauranger att välja bland, alla med bra, rejäl mat på faten. Vi serverar varken snabbmat eller halvfabrikat. Istället satsar vi på lokala råvaror och recept och har till och med kroppkakor på menyn. Men naturligtvis finns här både köttbullar och pannkakor. Bara 250 meter från entrén finns det en trevlig camping och stugby. I trakten finns också flera andra boendealternativ och sevärdheter, t ex Astrid Lindgrens barndomshem Näs.


Få några smakprov

Besök gärna Astrid Lindgrens Världs hemsida, www.alv.se. Där hittar du allt du behöver veta inför besöket. Bl. a. boendeinfo, vägbeskrivning och öppettider. Och du får dessutom några bra smakprov från parken med filmer, bilder och en gästbok där du kan se vad tidigare besökare tycker om parken.

Här fortsätter det roliga även när sommaren är slut.

I september är det full fart under helgerna och på vardagarna är parken öppen för promenad och lek. Senare under hösten firar vi både danskt och svenskt höstlov samt bjuder in till en traditionell småländsk höstmarknad.

Välkommen till oss!

Öppettider

Våra öppettider är:
Försäsong: 9 maj - 5 juni kl 10-17.
Huvudsäsong: 6 juni – 1 september kl 10-18.
September: fredag till söndag kl 10-17 samt lek- och promenadöppet måndag till torsdag kl 10-15.
Fira Höstlovet hos oss med vår Höstlovsöppet med höst- och hantverksmarknad: 26 oktober - 3 november kl 10-17.

Priser

Besök vår hemsida för aktuella priser och öppettider

 

Kategorisering

 

Funktioner