Sök på turistmål.se:
 

HönsaLottas Restaurang

 Restauranger  |   Boxholm, Östergötlands län

 

Beskrivning

Välkommen till HönsaLottas mitt i Malexander! Här kan du njuta av god mat och dryck, antingen i vår trevliga matsal eller på vår sommarveranda.
Menyn är utformad för att passa de flesta smaker och består av både kött och fiskrätter. Vi har även alternativ för barn och serverar gärna en av våra goda glassar till dessert!
Missa inte heller våra goda räkmackor - stora och med handskalade räkor!

Vi tar emot bussresor året runt på HönsaLottas Restaurang mitt i Malexander, 150 meter från sjön Sommens strand. Restaurangen ligger i den gamla byskolan och är uppkallad efter HönasLotta som föddes 1850 och vandrade omkring i bygderna med ett par höns i en korg på ryggen och ett knyte med saker till försäljning.

Vi berättar gärna hela historien när ni kommer hit.


Det finns plats för 50 gäster inomhus och 50 platser på vår vackra sommarveranda.
I intilligande byggnad har vi möjlighet att ta emot 100 gäster.
Hemtrevligt, med personlig service och mat lagad med omsorg är våra ledord. Vår specialité är baconlindade kycklingfiléer med rosmarin, Hönsapinnar.


Kombinera gärna med ett besök på vår vackra hembygdsgård, Södra Sand som byggdes 1714 och är belägen på sin ursprungsplats.

Från hembygdsgården har man en hänförande utsikt över Sommen och vid klart väder kan man skymta Aspanäs där heliga Birgitta sägs ha tillbringat några ungdomsår hos sin moster.

Vi anordnar även konferenser och arrangemang för både stora och små grupper. Trevlig miljö i avkopplande natur, aktiviteter och god hemlagad mat.


Nyrenoverad trevlig konferenslokal med trådlös internetuppkoppling. Vill ni övernatta finns möjlighet på vårt trevliga Vandrarhem eller i campingstugor.


Aktiviteter såsom kanot/kajakpaddling, femkamp, lerduveskytte, vandringar mm.

Välkommen!

Öppettider

Öppet alla dagar under sommarsäsong och övriga året för beställda grupper!

Priser

Våra rätter är prisvärda och menyn innehåller alternativ som passar de flesta.

Vägbeskrivning

Fr. väg 32 i Boxholm mot Malexander 25km
Fr. Kisa mot Österbymo, vänster mot Malexander 25km.

 

Kategorisering

 

Funktioner